Nieuws

Landelijke Thuiszorg is voortdurend in beweging met boeiende samenwerkingen,
nieuwe initiatieven en innoverende projecten.
Hier houden we jullie op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Peuters en bejaarden ontmoeten elkaar in Villa Bomma in Merchtem

Peuters die opgevangen worden bij onthaalouders van Landelijke Kinderopvang in Merchtem gaan op 9 december op bezoek bij de zorgbehoevende bejaarden van Landelijke Thuiszorg in de CADO (Kleinschalige  Dagopvang) in Merchtem, voor deze gelegendheid omgedoopt tot Villa Bomma. Onder begeleiding van hun begeleiders en van een muziektherapeute zullen zij samen musiceren en plezier maken.

Samen spelen,  zingen , dansen….. de jongste generatie met de oudste,  het is niet alleen heel erg leuk, maar het is ook heilzaam voor beide generaties.  Studies hebben dat al aangetoond.  Peuters die regelmatig contact hebben met ouderen worden hulpvaardiger en socialer.  Voor de peuters is het ook leuk omdat ze veel aandacht van de ouderen krijgen.  En de ouderen, die vinden het een ontspannende en plezierige ervaring.

Villa Bomma is een vernieuwend project in de Vlaamse rand rond Brussel.  Via het project experimenteert Landelijke Kinderopvang al een jaar met intergenerationele activiteiten, zowel in haar kinderdagverblijven als bij de onthaalouders.   Grootouders komen  naar een kinderdagverblijf of soms ontmoeten de 2 generaties elkaar in een naburige parochiezaal.  Deze  keer komen de kindjes met hun onthaalouder naar de zorgbehoevende bejaarden van de nieuwe CADO (kleinschalige dagopvang),  van Landelijke Thuiszorg.

E-mail |