Nieuws

Landelijke Thuiszorg is voortdurend in beweging met boeiende samenwerkingen,
nieuwe initiatieven en innoverende projecten.
Hier houden we jullie op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

CADO Tildonk verwelkomt eerste cliënten

Op 5 december mochten we in Tildonk onze eerste cliënten verwelkomen.

CADO, het klinkt als een geschenk in de oren. CADO (Collectieve Autonome Dag Opvang) is speciaal bedoeld om zorgbehoevende personen dagopvang te bieden in een kleinschalige, huiselijk setting. 

In Tildonk betreft het een kleinschalige dagopvang in het mooie kader van de Engelenburcht. Landelijke Thuiszorg zal zo cliënten en mantelzorgers in Tildonk en omstreken nog beter ondersteunen. 

CADO haalt ouderen uit hun isolement.  Dat is belangrijk, want uit onderzoek blijft dat zorgbehoevenden die er voor kiezen om thuis oud te worden, een grote kans maken om te vereenzamen. Met CADO hoeft dit niet langer!

Landelijke Thuiszorg vindt het concept CADO vooral ook belangrijk ter ondersteuning van de mantelzorg. De tijdelijke opvang van de zorgbehoevende persoon in de CADO biedt vaak een welgekomen adempauze voor de mantelzorgers. Zo wordt hun draagkracht minder belast en houden zij de thuiszorg langer vol.

Naast  gezinszorg, poetshulp, karweihulp, woningaanpassing, … biedt Landelijke Thuiszorg vanaf nu dus ook de mogelijkheid om te verblijven in de  CADO als bijkomende vorm van ondersteuning aan.

Zo helpt Landelijke Thuiszorg er voor te zorgen dat mensen zolang als mogelijk thuis in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen, en dat is voor vele mensen het mooiste geschenk!

E-mail |