Nieuws

Landelijke Thuiszorg is voortdurend in beweging met boeiende samenwerkingen,
nieuwe initiatieven en innoverende projecten.
Hier houden we jullie op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Minister Jo Vandeurzen zet verzorgenden in de bloemetjes !

Ter gelegenheid van de Dag van de verzorgende werd minister Vandeurzen ontvangen ten huize van Martin en Marinda, twee personen met een beperking.

Martin en Marinda wonen zelfstandig thuis, mede dankzij de samenwerking tussen Landelijke Thuiszorg (een dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg) en Wiric (een ondersteuningscentrum voor volwassenen met een mentale beperking in Sint-Truiden).

Minister Vandeurzen ontmoet  Kendy Driessen, verzorgende bij Landelijke Thuiszorg.  

Zij nam -  in naam van al haar collega’s en van Landelijke Thuiszorg - graag de felicitaties van de minister in ontvangst.

“Het ondersteunen van verzorgenden in de thuiszorg gekoppeld aan het beschermd wonen van personen met een  beperking is een uitgelezen voorbeeld van een samenwerking over sectoren heen die inclusie in de praktijk brengt. 

Een pluim voor Landelijke Thuiszorg en Wiric, en in het bijzonder voor alle verzorgenden”, sprak  minister Jo  Vandeurzen.

Martin en Marinda kunnen dank zij de integrale zorg  een zo normaal mogelijk leven leiden. De begeleiders van Wiric zorgen voor een zinvolle dag- en vrije tijdsbesteding, alsook administratieve ondersteuning; de verzorgenden van Landelijke Thuiszorg zorgen voor de nodige ondersteuning bij dagelijkse activiteiten, zoals wassen, kleden, boodschappen, maaltijden, … en bieden een luisterend oor.

Daarnaast zorgt een huishoudhulp van PUUUR voor de wekelijkse poetsbeurt. 

Dit voorbeeld toont dat de  job van verzorgenden anno 2015 niet meer te vergelijken is met deze van  de bejaardenhelpsters van weleer. Nieuwe doelgroepen zoals personen met een beperking en personen met een psychische aandoening doen steeds meer hun intrede in de thuiszorg. Verzorgenden maken meer dan ooit het verschil!

E-mail |

Related Images

  •  Minister Jo Vandeurzen zet verzorgenden in de bloemetjes !