Nieuws

Landelijke Thuiszorg is voortdurend in beweging met boeiende samenwerkingen,
nieuwe initiatieven en innoverende projecten.
Hier houden we jullie op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Landelijke Thuiszorg maakt zich klaar voor de zorg van de toekomst

Landelijke Thuiszorg krijgt financiële steun vanuit ESF om gedurende 1 jaar een project uit te werken rond het opzetten van een geïntegreerd strategisch loopbaanbeleid. Doel is om een visie te ontwikkelen en te onderzoeken welk beleid nodig is om de verzorgenden  te ondersteunen tijdens hun loopbaan zodat ze langer én met goesting aan de slag kunnen en willen blijven.

 

Door het veranderende zorglandschap krijgen verzorgenden meer cliënten uit specifieke doelgroepen toegewezen én helpen ze meerdere gezinnen per dag.

Hierdoor wordt van hen een grote flexibiliteit verwacht waardoor hun draagkracht/draaglast onder spanning kan komen te staan . De nodige competenties en deskundigheid van verzorgenden zal hierdoor ook evolueren en anders ingezet moeten worden.

 

Ook voor de leidinggevenden is dit een uitdaging: welke sturende en tegelijk ondersteunende rol kunnen en moeten zij hierin opnemen? Op basis van de vaardigheden, talenten & competenties van hun verzorgenden én de vraag naar zorg in de regio dienen zij in staat te zijn hun regio te managen.

E-mail |