Nieuws

Landelijke Thuiszorg is voortdurend in beweging met boeiende samenwerkingen,
nieuwe initiatieven en innoverende projecten.
Hier houden we jullie op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Dag van de verzorgende op 19 oktober

In naam van 1.500 verzorgenden : Bieke, Romina en Diane op de koffie bij minister Jo Vandeurzen

Bieke Romina en Diane, allen zijn het verzorgenden van Landelijke Thuiszorg, een erkende dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg met meer dan 1.500 medewerkers.

Vandaag, op de dag van de verzorgende maken we hen zichtbaar, en laten we hen zelf aan het woord bij minister Jo Vandeurzen.  

Ongetwijfeld zullen ze met fierheid getuigen over hun werk: Bieke als kraamverzorgende, Romina  als nachtverzorgende en  Diane als verzorgende in een huis waar een groepje van personen met een beperking zelfstandig wonen.

Ze nemen het woord in naam van al hun collega’s om de minister wegwijs te maken in de rijkdom en veelzijdigheid van hun job: hoe leuk het soms is, hoe zwaar het soms is, hoe zij er in slagen om ook in zeer moeilijke en complexe zorgsituaties een vaste baken te zijn voor personen met zorg- en ondersteuningsnoden en hun mantelzorgers,  …

Onze verzorgende putten veel kracht uit de waardering die ze ontvangen van hun cliënten en mantelzorgers. Daarom brengen Marie, An en Lucie elk ook een eigen cliënt of mantelzorger mee, die vanuit hun perspectief kunnen getuigen over de betekenis van de gezinszorg in Vlaanderen.

Voor deze verzorgenden is het bezoek aan de minister een hoogtepunt in hun loopbaan. Wij zijn erg benieuwd naar hun verhaal

E-mail |