Nieuws

Landelijke Thuiszorg is voortdurend in beweging met boeiende samenwerkingen,
nieuwe initiatieven en innoverende projecten.
Hier houden we jullie op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Bieke, Romina en Dianne, 3 verzorgenden waren vandaag op de koffie bij minister Jo Vandeurzen

Bieke,  Romina en Dianne, allen zijn het verzorgenden van Landelijke Thuiszorg, een erkende dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg met meer dan 1.500 medewerkers.

Op de dag van de verzorgende gingen ze naar Brussel en voerden het  woord bij minister Jo Vandeurzen. 

Ze getuigden over hun werk.
Bieke als kraamverzorgende, Romina  als nachtverzorgende en  Dianne als verzorgende in een huis waar enkele  personen met een beperking zelfstandig wonen.

 Ze namen het woord in naam van al hun collega’s om de minister wegwijs te maken in de rijkdom en veelzijdigheid van hun job: hoe leuk het soms is, hoe zwaar het soms is, hoe zij er in slagen om ook in zeer moeilijke en complexe zorgsituaties een vaste baken te zijn voor personen met zorg- en ondersteuningsnoden en hun mantelzorgers.

Romina vatte het heel goed samen: ‘Ik heb een heel toffe job, op mijn lijf geschreven. Ik sta in de nachtzorg, en overdag ben ik na schooltijd bij mijn zoontje. Soms is een nacht zwaar, soms rustig.  De mogelijkheid om  als verzorgende te kunnen kiezen tussen werken  in de gezinszorg, nachtzorg,   kraamzorg of zorg in een CADO (dagopvang) - maakt volgens mij dat de job mensen van alle leeftijden aanspreekt. Jammer genoeg weet men dit niet altijd.”
Dianne vulde aan: “‘Ook mensen zoals ik,  die een nieuwe uitdaging zoeken en pas op latere leeftijd de opleiding tot polyvalent verzorgende volgden, vinden in de job als verzorgende zeker voldoening’.

Minister Vandeurzen en zijn raadgever Stefaan Berteloot luisterden geboeid naar hun verhaal.
Ze besloten dat de job van verzorgende een bijzondere en ‘coole job’ is .  Verzorgenden zouden hiermee zelf meer mee naar buiten mogen komen, en hoeven zeker niet bescheiden te zijn, klonk het.

Aandacht in de pers kan daarbij ook helpen!

Minister Jo Vandeurzen bracht ook het goede nieuws dat er volgend jaar substantiële uitbreiding van het aantal verzorgenden komt. Bij Landelijke Thuiszorg zijn ze meer dan welkom!

E-mail |