Nieuws

Landelijke Thuiszorg is voortdurend in beweging met boeiende samenwerkingen,
nieuwe initiatieven en innoverende projecten.
Hier houden we jullie op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Ons Zorgnetwerk ondersteunt samen met Kathleen Aerts jonge mantelzorgers!


Op uitnodiging van Ons Zorgnetwerk en na een voorstelling van het boek “Lilly en Max, in de wereld van oma” door Kathleen Aerts, ontmoeten jonge mantelzorgers elkaar op woensdag 22 november in Mechelen. 

Als erkende vereniging voor gebruikers en mantelzorgers merkt Ons Zorgnetwerk dat jonge mantelzorgers zich vaak eenzaam voelen met hun verhaal, specifieke ondersteuning vragen en nood hebben om ook andere jongeren te ontmoeten die in dezelfde situatie vertoeven.

“Toen ik zes jaar was, begon mijn oma een aantal dingen te vergeten. Iets later werd bij haar de diagnose Alzheimer vastgesteld.   Dat was een schok voor mijn mama en papa.  Ikzelf was toen te jong omdat allemaal te beseffen. 

Sinds korte tijd heb ik het echt moeilijk om hier mee om te gaan. Ik heb mij al die jaren ingehouden, mijn verdriet weggestoken voor mijn mama.  Ik vond dat zij al verdriet genoeg had en wou een troost voor haar zijn.  Ik heb ook het gevoel dat ik over mijn gevoelens en bezorgdheden rond ons moeke met niemand van mijn leeftijd kan spreken.  Ik ken trouwens niemand  van mijn leeftijd die hetzelfde meemaakt.  Ik kan wel mijn verhaal vertellen aan een vriendin, maar daarmee heb ik nog niet het gevoel begrepen te worden”.

Ons Zorgnetwerk grijpt het boek van Kathleen Aerts  “Lilly en Max, in de wereld van Oma” aan om jonge mantelzorgers samen te brengen. De boekvoorstelling wordt gebracht door Kathleen Aerts zelf. Het lotgenotencontact wordt begeleid door Ons Zorgnetwerk.

Voorafgaand aan deze ontmoeting  organiseren we een persconferentie om aandacht te vragen voor deze groep. We nodigen u uit in de bibliotheek van  Mechelen op woensdag 22 november om 13.00 uur.

Programma :

Het belang om als mantelzorgvereniging in te zetten op jonge mantelzorgers, door Nik Van Gool, voorzitter van Ons Zorgnetwerk

Voorstelling van “Lilly en Max, in de wereld van Oma” door  Kathleen Aerts, jongdementie bekeken door de bril van een kind

Getuigenis door de 14-jarige Britt De Wit, mantelzorger voor haar oma (moeke) met dementie

Om 13.30 uur start het programma met de jonge mantelzorgers. 

E-mail |