Nieuws

Landelijke Thuiszorg is voortdurend in beweging met boeiende samenwerkingen,
nieuwe initiatieven en innoverende projecten.
Hier houden we jullie op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Kraamzorg Kempen gaat de boer op in de Week van de Kraamzorg (7 tot 13 mei 2018)

 

Het kraamzorgcentrum van Landelijke thuiszorg groeit stevig: ongeveer 500 gezinnen krijgen jaarlijks hulp thuis na de geboorte van een baby. De aanvragen blijven toenemen ten gevolge van de beleidskeuze van minister Maggy De Block. Zij verminderde het standaard aantal ligdagen in de materniteiten. Gemiddeld blijven mama’s 3 nachten in het ziekenhuis na een bevalling.

De kraamverzorgenden van Landelijke Thuiszorg staan dan klaar om het jonge gezin te ondersteunen en te verwennen. Dit willen we nu in de kijker zetten met onze workshops.

Tijdens de week van de kraamzorg engageren Inge en Simonne  van  Kraamzorg  Landelijke Thuiszorg zich in verschillende activiteiten in de Huizen van het Kind. “Samenwerken zit in ons DNA, daarom werken we actief mee aan workshops in verschillende Huizen van het Kind.”

Op 16 mei van 9.30 tot 11.30 u werkt Inge in het Huis van het Kind in Hoogstraten mee met Kind en Gezin aan een infoavond rond kraamkost. Op het menu: Lekkere gezonde hapjes op maat van het kraamgezin!

Gender in de blender is het onderwerp van de workshop dat Simonne op een interactieve wijze toelicht in het Huis van het Kind in Malle op 22 mei van 14 tot 16 uur. Hoe worden de taken verdeeld in de kraamgezinnen: ververst papa de luier en troost mama de baby of net andersom? Dit en veel meer komt aan bod in deze workshop.

Landelijke Thuiszorg heeft vacatures in de kraamzorg, bij zorgbehoevende gezinnen, bejaarden en mensen met een beperking of psychische problemen, alsook in onze vele kleinschalige dagopvanginitiatieven. 

Bij Landelijke Thuiszorg kan men voltijds- of deeltijds werken, overdag en indien gewenst ook ’s nachts, in de week of in het weekend.

Voor kandidaten die niet over het gewenste diploma beschikken, bieden we vanuit Landelijke Thuiszorg een opleiding aan in één van onze erkende centra in Leuven, Bilzen of Herentals.

Voor meer info en online solliciteren: www.landelijkethuiszorg.be/jobs of 016/24 39 98

E-mail |