Nieuws

Landelijke Thuiszorg is voortdurend in beweging met boeiende samenwerkingen,
nieuwe initiatieven en innoverende projecten.
Hier houden we jullie op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Landelijke Thuiszorg verlaagt drempels voor opleiding tot knelpuntberoep

De vraag naar enthousiaste werkkrachten in de zorgsector is heel hoog. Landelijke Thuiszorg wil mensen die nog twijfelen, over de streep trekken door de opleiding in stappen aan te bieden. Kandidaten krijgen zo een beter beeld van de job, mogen hun definitieve keuze nog even uitstellen en kunnen toch al aan de slag op de arbeidsmarkt.

Marleen Vanhees, directeur Landelijke Thuiszorg: “Mensen mogen bij ons eerst proberen en ervaren. Dat werkt beter dan te beginnen met een opleiding zonder te weten of men een richting wel aankan. Daarom bestaat onze nieuwe opleiding voortaan uit twee volwaardige onderdelen die elk tot een attest leiden.

 

Op 8 januari 2020 start de nieuwe opleiding in Wijgmaal. Tijdens het eerste deel is er veel ruimte om van de job te proeven op de werkvloer. Dat gebeurt tijdens een stage bij een poetshulp in de thuiszorg én bij een logistiek assistent in een woonzorgcentrum. Wie het nodig heeft, krijgt nog extra hulp bv. om te leren leren.Wie slaagt op dit onderdeel, verwerft een attest van logistiek assistent/huishoudhulp, dat al toegang geeft tot de arbeidsmarkt. Maar het biedt ook de kans om door te stromen naar de aansluitende opleidingsmodule tot verzorgende/zorgkundige.

Marleen Vanhees: “ We gunnen mensen de tijd om te ontdekken of de opleiding tot polyvalent verzorgende of zorgkundige aansluit bij hun verwachtingen en vaardigheden. Dan voelt het bij het begin niet zo aan als een hoge berg. Met deze aanpak hopen we veel meer mensen aan de start te krijgen. We willen al dat onbenut talent heel graag een volwaardige plaats geven op de arbeidsmarkt.”

De volledige opleiding loopt van 8 januari tot eind december 2020. Wie de opleiding polyvalent verzorgende/zorgkundige van Landelijke Thuiszorg afrondt, krijgt een officieel attest en kan bijna meteen aan de slag in de thuiszorg, in een ziekenhuis of in een woon-en zorgcentrum.

U bent hartelijk welkom om een Infodag bij te wonen op donderdag 12 december vanaf 10 uur in Remylaan 4b , 3018 Wijgmaal. Een interview is mogelijk met verantwoordelijken van Landelijke Thuiszorg. Graag uw komst vooraf melden bij Caroline Audoor, persverantwoordelijke – 0496 /905 222

De VDAB financiert en ondersteunt de opleidingen van Landelijke Thuiszorg.

Kandidaat-cursisten die meer informatie wensen, kunnen terecht op de infodag in Wijgmaal op 12 december in de voormiddag. Meer info LTOpleiding@ons.be of 016/24.20.72.

E-mail |