Nieuws

Landelijke Thuiszorg is voortdurend in beweging met boeiende samenwerkingen,
nieuwe initiatieven en innoverende projecten.
Hier houden we jullie op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Ingaven voor januari 2019

Warme aandacht voor personen met zorgnoden dankzij verwenzorg.

Een bad nemen thuis zit er niet altijd meer in, omdat de woning niet is aangepast aan de noden van de zwaar zorgbehoevende of omdat dit gewoonweg niet meer lukt. Zorgbehoevende personen komen daarenboven nog weinig het huis uit. Dan doet het dubbel zoveel deugd om eens van die vier muren weg te kunnen voor een dagje verwenzorg.

Suzanne vertelt met pretlichtjes in haar ogen: “Het doet zo’n deugd om nog eens tijd te nemen voor een lekker warm bad met van die heerlijke geurtjes. Dan naar de kapper en de pedicure. Ik voel me nadien als herboren, zo fris en monter. Die extra aandacht en extra tijd, daar geniet ik met volle teugen van en ik kom nog eens mijn huis uit.”

Landelijke Thuiszorg werkt voor verwenzorg samen met een veertigtal woonzorg- en dienstencentra of de verwendag kan doorgaan in de kleinschalige dagopvanginitiatieven, de eigen CADO’s. De verwenzorg wordt geboden door de vaste verzorgende aan huis en dit blijkt een grote meerwaarde. Omwille van de al bestaande warme band ligt de drempel veel lager en het comfort hoger.


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |