Nieuws

Landelijke Thuiszorg is voortdurend in beweging met boeiende samenwerkingen,
nieuwe initiatieven en innoverende projecten.
Hier houden we jullie op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Ingaven voor oktober 2014

Geen uurtje langer slapen, maar een uurtje langer waken…

Landelijke Thuiszorg vraagt aandacht voor de nachtzorg in Vlaanderen!

Zondagmorgen 25 oktober draaien velen van ons zich nog eventjes lekker om in bed  en genieten van een extra uurtje slaap. De wijzer terugdraaien van 3u naar 2u in een weekend, geef toe: zalig! Maar niet voor iedereen.

Landelijke Thuiszorg wil een hart onder de riem steken van de medewerkers die in de nacht van 24 oktober een uurtje langer werken, met name in de nachtzorg.


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Landelijke Thuiszorg vraagt aandacht voor de kraamzorg in Vlaanderen!

Mama’s die zonder complicaties in het ziekenhuis bevallen, moeten binnenkort een halve dag vroeger naar huis. We hoorden het nieuws vandaag in de media in het kader van de besparingsvoorstellen van de regering voor de ziekteverzekering.

Voor vele mama’s klinkt het wellicht niet geruststellend in de oren. Misschien zijn ze onwennig omdat het een eerste kindje betreft. Misschien ook zijn ze ongerust omdat er al kleine kindjes in het gezin zijn, en de te verwachten drukte bij thuiskomst afschrikt.


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

17 nieuwe polyvalent verzorgenden - zorgkundigen staan klaar om aan het werk te gaan in Limburg!

(op de foto van links naar rechts) eerste rij : Félice Valvekens - Bernadette Halleux - Cindy Vanloffelt - Marijke Kortleven - Savanah Geurts - Inge Schols - Sabina Monterisi - Heidi Willems - Jan Vrijens (zittend) - Ann Willems - Jessica Lehmann - Thérèse Vaassen op de tweede rij: Isabelle Cels - Cindy Geysmans - Josine Jans - Susanne Schreiber - Kenneth Himschoot     


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Weer of geen weer, regen of geen regen de verzorgende is altijd present!

 

 

Weer of geen weer, regen of geen regen de verzorgende is altijd present! 

Dit bracht Landelijke Thuiszorg op het idee om een mooie grote paraplu te schenken aan al haar verzorgenden! 

“Bij Landelijke Thuiszorg vinden wij zorgen voor jou de normaalste zaak van de wereld.
Je bent jong of oud, samen of alleen?  We komen bij je thuis op die momenten waar extra hulp meer dan welkom is:  een geboorte, ziekte, handicap, ouderdom of moeilijke omstandigheden.
” zegt Caroline, verzorgende bij Landelijke Thuiszorg.  En zij is niet alleen!


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Landelijke Thuiszorg opent een eerste CADO in Limburg!

De OCMW-Raad van Kortessem besliste om een woning te verhuren aan Landelijke Thuiszorg om er een CADO in onder te brengen.

 

CADO is speciaal bedoeld om zorgbehoevende personen dagopvang te bieden in een kleinschalige, huiselijke setting.  CADO haalt ouderen uit hun isolement.  Dat is belangrijk, want uit onderzoek blijkt dat zorgbehoevenden die er voor kiezen om thuis oud te worden, een grote kans maken om te vereenzamen.


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Nu ook in Hoegaarden een CADO!

Landelijke Thuiszorg sloot een huurovereenkomst met de familie Peter Popelier-Katleen Duthoo voor een pand waar op 1 december een CADO (Collectieve Autonome Dag Opvang) van start gaat.


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

CADO Merchtem verwelkomt nu al de eerste cliënten.

Op 2 oktober ontving Landelijke Thuiszorg de eerste drie cliënten in de CADO van Merchtem. De verantwoordelijken Nele Vanbael en Lien Verhulst zien ze heel graag komen! Drie verzorgenden staan klaar om de cliënten in de watten te leggen: Sandra De Leener, Bernadette Vermeir en Aneka Van Gaever.


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |