Nieuws

Landelijke Thuiszorg is voortdurend in beweging met boeiende samenwerkingen,
nieuwe initiatieven en innoverende projecten.
Hier houden we jullie op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Ingaven voor december 2014

16 nieuwe polyvalent verzorgenden – zorgkundige staan klaar om aan het werk te gaan in Vlaams-Brabant!

Op 9 december studeerden bij Landelijke Thuiszorg te Wijgmaal 16 personen af als polyvalent verzorgende/zorgkundigen. Deze diverse groep bestond u...

Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

5 jaar kraamzorg Landelijke Thuiszorg Kempen

 

In juni 2009 werd er in Herentals een extra regiokantoor Kraamzorg Landelijke Thuiszorg geopend. Dit als antwoord  op  het stijgende aantal hulpvragen rond de geboorte in deze regio.

Met een heel kleine ploeg van 2 gemotiveerde medewerkers en  5 kraamverzorgenden gingen we van start en al heel snel moesten we extra kraamverzorgenden aanwerven.

Mede dankzij projectwerking  ter ondersteuning van kwetsbare  (toekomstige ) gezinnen met kinderen, raakte kraamzorg ook gekend in de regio bij de kansarme gezinnen en steeg het aantal vragen voor kraamzorg aan huis enorm.Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

CADO Tildonk verwelkomt eerste cliënten

Op 5 december mochten we in Tildonk onze eerste cliënten verwelkomen.

CADO, het klinkt als een geschenk in de oren. CADO (Collectieve Autonome Dag Opvang) is speciaal bedoeld om zorgbehoevende personen dagopvang te bieden in een kleinschalige, huiselijk setting. 

In Tildonk betreft het een kleinschalige dagopvang in het mooie kader van de Engelenburcht. Landelijke Thuiszorg zal zo cliënten en mantelzorgers in Tildonk en omstreken nog beter ondersteunen. 


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Peuters en bejaarden ontmoeten elkaar in Villa Bomma in Merchtem

Peuters die opgevangen worden bij onthaalouders van Landelijke Kinderopvang in Merchtem gaan op 9 december op bezoek bij de zorgbehoevende bejaarden van Landelijke Thuiszorg in de CADO (Kleinschalige  Dagopvang) in Merchtem, voor deze gelegendheid omgedoopt tot Villa Bomma. Onder begeleiding van hun begeleiders en van een muziektherapeute zullen zij samen musiceren en plezier maken.


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |