Nieuws

Landelijke Thuiszorg is voortdurend in beweging met boeiende samenwerkingen,
nieuwe initiatieven en innoverende projecten.
Hier houden we jullie op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Ingaven voor augustus 2018

Een pluim voor alle steun aan borstvoedende mama’s!

Internationale week van de borstvoeding (1-7 aug ‘18)

Landelijke Thuiszorg heeft het label ‘borstvoedingsvriendelijke organisatie’. Tijdens de Internationale week van de borstvoeding van 1 t.e.m. 7 augustus 2018 vraagt Landelijke Thuiszorg aandacht voor ondersteuning van alle borstvoedende mama’s.

 

De 130 kraamverzorgenden van Landelijke Thuiszorg delen in die week pluimpjes uit aan de borstvoedende mama’s. Zij kunnen de pluimpjes schenken aan personen die hen steunen: de partner, zus, mama, familie, vrienden, … 

 

Uit cijfers van Kind en Gezin blijkt immers dat 72% van de Vlaamse kraamgezinnen kiezen voor borstvoeding, maar 7% hiervan er ook binnen de week mee stoppen.

 

Landelijke Thuiszorg begeleidt gezinnen tijdens de kraamperiode op het vlak van voeding, maar ook persoonlijke hygiëne van mama en baby, huishoudelijke ondersteuning, advies en psychosociale begeleiding. Vanuit onze jarenlange ervaring, dragen we een warm hart toe aan eenieder die de mama’s mee ondersteunt en aanmoedigt, deze week in het bijzonder het ondersteunend netwerk van mama’s die borstvoeding geven. Voor een fijne start, telt elke steun!


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |