Nieuws

Landelijke Thuiszorg is voortdurend in beweging met boeiende samenwerkingen,
nieuwe initiatieven en innoverende projecten.
Hier houden we jullie op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Landelijke Thuiszorg en de brandweer Vlaams-Brabant leiden cursisten op.

Woensdag 27 juni ‘18 volgen de cursisten van Landelijke Thuiszorg een opleiding rond brandveiligheid. 

Landelijke Thuiszorg, een dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg, organiseert jaarlijks, i.s.m. VDAB, 4 opleidingen tot verzorgende/zorgkundige in de 3 opleidingscentra te Wijgmaal, Herentals en Bilzen.

De cursisten krijgen een opleiding rond brandveiligheid en worden zo opgeleid tot mini-brandpreventieadviseurs.


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Kleinschalige dagopvang CADO kleurt zwart-geel-rood

Kleinschalige dagopvang CADO kleurt zwart-geel-rood

Ook in de zorg, en meerbepaald in de kleinschalige dagopvang CADO van Landelijke Thuiszorg, leeft het WK voetbal! Zo versieren ze onder andere de CADO in de Belgische driekleur met zelfgemaakte decoratie, bakken ze heerlijke duivelcakjes, spelen ze een wedstrijdje tafelvoetbal en genieten ze van puur Belgische kost.


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Kraamzorg Kempen gaat de boer op in de Week van de Kraamzorg (7 tot 13 mei 2018)

Het kraamzorgcentrum van Landelijke thuiszorg groeit stevig: ongeveer 500 gezinnen krijgen jaarlijks hulp thuis na de geboorte van een baby. De aanvragen blijven toenemen ten gevolge van de beleidskeuze van minister Maggy De Block. Zij verminderde het standaard aantal ligdagen in de materniteiten. Gemiddeld blijven mama’s 3 nachten in het ziekenhuis na een bevalling.

De kraamverzorgenden van Landelijke Thuiszorg staan dan klaar om het jonge gezin te ondersteunen en te verwennen. Dit willen we nu in de kijker zetten met onze workshops.

Tijdens de week van de kraamzorg engageren Inge en Simonne  van  Kraamzorg  Landelijke Thuiszorg zich in verschillende activiteiten in de Huizen van het Kind. “Samenwerken zit in ons DNA, daarom werken we actief mee aan workshops in verschillende Huizen van het Kind.”


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Aan het stuur van je loopbaan

Het ESF-project ‘duurzaam loopbaanbeleid’ met focus op oudere werknemers, helpt Landelijke Thuiszorg om onze eerstelijnsmedewerkers te ondersteunen zodat ze langer en gemotiveerd aan de slag kunnen blijven. De interactieve info-avond voor 45+ers is een van de gesmaakte acties van dit project.

 


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Aan het stuur van je eigen loopbaan...

Landelijke Thuiszorg investeert in duurzaam loopbaanbeleid met focus op oudere werknemers

 Landelijke Thuiszorg gaat gedurende 1,5 jaar aan de slag met het thema duurzaam loopbaanbeleid.

Tijdens dit project werkt Landelijke Thuiszorg onder andere aan zinvolle en werkbare loopbanen voor 45+ verzorgenden en zorgkundigen, waardoor ze langer en gemotiveerd aan de slag blijven.


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Mantelzorgcafés : een groot succes !

In het kader van de Week van de Zorg verwennen Ons Zorgnetwerk en Landelijke Thuiszorg op  vrijdag 16 maart 2018 alle mantelzorgers uit de buurt.

In zeven mantelzorgcafés gespreid over Vlaanderen krijgen mantelzorgers een heerlijk ontbijt of een koffiemoment met een lekker stuk gebak aangeboden. Gelijktijdig vinden er infosessies plaats en worden praktische en concrete tips aangereikt om de zorg te verlichten.  Maar boven alles is een mantelzorgcafé voor mantelzorgers dé gelegenheid bij uitstek om ervaringen met mekaar uit te wisselen.


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Nieuwe CADO in Zandhoven

Landelijke Thuiszorg opent nu ook in Zandhoven een dagopvang CADO, een welgekomen ondersteuning voor de mantelzorg! Landelijke Thuiszorg richtte rece...

Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Op zoek naar 100 nieuwe collega's

Landelijke Thuiszorg is op zoek naar 100 nieuwe collega’s die het team van verzorgenden en poetshulpen komen versterken.   Landelijke Th...

Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

15 cursisten starten de opleiding in Wijgmaal

Met bijzonder goede voornemens starten 15 cursisten de opleiding polyvalent verzorgende/zorgkundige bij Landelijke Thuiszorg in Wijgmaal

 

9 januari 2018…. de eerste schooldag voor een enthousiaste groep mensen. Zij starten met hun opleiding tot Polyvalent Verzorgende en Zorgkundige.


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Opening dagopvang CADO Olen

Landelijke Thuiszorg biedt nu ook in Olen kleinschalige dagopvang voor thuiswonende hulpbehoevende personen

Oudere en zorgbehoevende personen willen liefst zo lang mogelijk in hun eigen thuisomgeving blijven wonen. Dat kan met de hulp van mantelzorgers, vrijwilligers of thuiszorg. Een CADO biedt de kans aan mantelzorgers om even op adem te komen terwijl u of uw partner, vader of moeder een gezellige tijd doorbrengt met andere gasten. Landelijke Thuiszorg opent - met de steun van het lokaal bestuur – vanaf 20 december 2017 zo een CADO-huis in Olen.


  

Lees de rest van dit artikel...
E-mail |
Pagina 2 van 9Eerste   Vorige   1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  Volgende   Laatste