Nieuws

Landelijke Thuiszorg is voortdurend in beweging met boeiende samenwerkingen,
nieuwe initiatieven en innoverende projecten.
Hier houden we jullie op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Dag van de verzorgende/zorgkundige 2018 : niet één, maar 365 dagen met hart en handen in de zorg!

Vandaag, de jaarlijkse dag van de verzorgende, staat bij Landelijke Thuiszorg helemaal in het teken van haar straffe verzorgenden, zorgkundigen en eerstelijnsmedewerkers. Als dank voor hun dagelijkse inzet en warme zorg schenkt Landelijke Thuiszorg haar 1.500 medewerkers een scheurkalender voor 2019 vol tips die ze kunnen meenemen in hun dagelijkse bezigheden.

De scheurkalender is een blijk van waardering, en staat symbool voor de waardering die verzorgenden en zorgkundigen niet één dag, maar hele jaar door verdienen.

 

 

Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

130 kraamverzorgenden vieren feest bij Landelijke Thuiszorg!

Vandaag viert Landelijke Thuiszorg de 15-de verjaardag van de kraamzorg binnen haar werking als dienst voor gezinszorg.

130 kraamverzorgenden vanuit de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams Brabant kijken in Wijgmaal terug op de mooie realisaties in de voorbije 15 jaar.

Ze zagen hun aantal in de afgelopen 15 jaar maar liefst verdubbelen, en begeleidden meer dan 25.000 baby’tjes en ouders in de kraamperiode.


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Een pluim voor alle steun aan borstvoedende mama’s!

Internationale week van de borstvoeding (1-7 aug ‘18)

Landelijke Thuiszorg heeft het label ‘borstvoedingsvriendelijke organisatie’. Tijdens de Internationale week van de borstvoeding van 1 t.e.m. 7 augustus 2018 vraagt Landelijke Thuiszorg aandacht voor ondersteuning van alle borstvoedende mama’s.

 

De 130 kraamverzorgenden van Landelijke Thuiszorg delen in die week pluimpjes uit aan de borstvoedende mama’s. Zij kunnen de pluimpjes schenken aan personen die hen steunen: de partner, zus, mama, familie, vrienden, … 

 

Uit cijfers van Kind en Gezin blijkt immers dat 72% van de Vlaamse kraamgezinnen kiezen voor borstvoeding, maar 7% hiervan er ook binnen de week mee stoppen.

 

Landelijke Thuiszorg begeleidt gezinnen tijdens de kraamperiode op het vlak van voeding, maar ook persoonlijke hygiëne van mama en baby, huishoudelijke ondersteuning, advies en psychosociale begeleiding. Vanuit onze jarenlange ervaring, dragen we een warm hart toe aan eenieder die de mama’s mee ondersteunt en aanmoedigt, deze week in het bijzonder het ondersteunend netwerk van mama’s die borstvoeding geven. Voor een fijne start, telt elke steun!


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Landelijke Thuiszorg en de brandweer Vlaams-Brabant leiden cursisten op.

Woensdag 27 juni ‘18 volgen de cursisten van Landelijke Thuiszorg een opleiding rond brandveiligheid. 

Landelijke Thuiszorg, een dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg, organiseert jaarlijks, i.s.m. VDAB, 4 opleidingen tot verzorgende/zorgkundige in de 3 opleidingscentra te Wijgmaal, Herentals en Bilzen.

De cursisten krijgen een opleiding rond brandveiligheid en worden zo opgeleid tot mini-brandpreventieadviseurs.


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Kleinschalige dagopvang CADO kleurt zwart-geel-rood

Kleinschalige dagopvang CADO kleurt zwart-geel-rood

Ook in de zorg, en meerbepaald in de kleinschalige dagopvang CADO van Landelijke Thuiszorg, leeft het WK voetbal! Zo versieren ze onder andere de CADO in de Belgische driekleur met zelfgemaakte decoratie, bakken ze heerlijke duivelcakjes, spelen ze een wedstrijdje tafelvoetbal en genieten ze van puur Belgische kost.


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Kraamzorg Kempen gaat de boer op in de Week van de Kraamzorg (7 tot 13 mei 2018)

Het kraamzorgcentrum van Landelijke thuiszorg groeit stevig: ongeveer 500 gezinnen krijgen jaarlijks hulp thuis na de geboorte van een baby. De aanvragen blijven toenemen ten gevolge van de beleidskeuze van minister Maggy De Block. Zij verminderde het standaard aantal ligdagen in de materniteiten. Gemiddeld blijven mama’s 3 nachten in het ziekenhuis na een bevalling.

De kraamverzorgenden van Landelijke Thuiszorg staan dan klaar om het jonge gezin te ondersteunen en te verwennen. Dit willen we nu in de kijker zetten met onze workshops.

Tijdens de week van de kraamzorg engageren Inge en Simonne  van  Kraamzorg  Landelijke Thuiszorg zich in verschillende activiteiten in de Huizen van het Kind. “Samenwerken zit in ons DNA, daarom werken we actief mee aan workshops in verschillende Huizen van het Kind.”


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Aan het stuur van je loopbaan

Het ESF-project ‘duurzaam loopbaanbeleid’ met focus op oudere werknemers, helpt Landelijke Thuiszorg om onze eerstelijnsmedewerkers te ondersteunen zodat ze langer en gemotiveerd aan de slag kunnen blijven. De interactieve info-avond voor 45+ers is een van de gesmaakte acties van dit project.

 


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Aan het stuur van je eigen loopbaan...

Landelijke Thuiszorg investeert in duurzaam loopbaanbeleid met focus op oudere werknemers

 Landelijke Thuiszorg gaat gedurende 1,5 jaar aan de slag met het thema duurzaam loopbaanbeleid.

Tijdens dit project werkt Landelijke Thuiszorg onder andere aan zinvolle en werkbare loopbanen voor 45+ verzorgenden en zorgkundigen, waardoor ze langer en gemotiveerd aan de slag blijven.


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Mantelzorgcafés : een groot succes !

In het kader van de Week van de Zorg verwennen Ons Zorgnetwerk en Landelijke Thuiszorg op  vrijdag 16 maart 2018 alle mantelzorgers uit de buurt.

In zeven mantelzorgcafés gespreid over Vlaanderen krijgen mantelzorgers een heerlijk ontbijt of een koffiemoment met een lekker stuk gebak aangeboden. Gelijktijdig vinden er infosessies plaats en worden praktische en concrete tips aangereikt om de zorg te verlichten.  Maar boven alles is een mantelzorgcafé voor mantelzorgers dé gelegenheid bij uitstek om ervaringen met mekaar uit te wisselen.


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Nieuwe CADO in Zandhoven

Landelijke Thuiszorg opent nu ook in Zandhoven een dagopvang CADO, een welgekomen ondersteuning voor de mantelzorg! Landelijke Thuiszorg richtte rece...

Lees de rest van dit artikel...
E-mail |
Pagina 2 van 9Eerste   Vorige   1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  Volgende   Laatste