Nieuws

Landelijke Thuiszorg is voortdurend in beweging met boeiende samenwerkingen,
nieuwe initiatieven en innoverende projecten.
Hier houden we jullie op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

ESF project rond duurzaam loopbaanbeleid met focus op ‘oudere werknemers’

  ESF project rond duurzaam loopbaanbeleid met focus op ‘oudere werknemers’ Landelijke Thuiszorg kan dankzij steun van ESF werken a...

Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Cliënten CADO Tildonk doen mee aan de tour

In de CADO van Tildonk volgen de cliënten de toer op TV, maar er is meer! Zelf fietsen ze mee  op hun mobiele trappers en organiseren ze ...

Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Oudere werknemers bieden zo veel ervaring!

Landelijke Thuiszorg maakt werkt van de tewerkstelling van oudere werknemers.  Ongeveer 28% van de medewerkers is 55-plusser. Gisteren hebben we mee gewerkt aan een reportage mbt tewerkstelling door oudere werknemers waarin Acerta de resultaten van haar onderzoek heeft toegelicht. Herbekijk ze hier!


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Landelijke Thuiszorg werkt samen met de brandweer

Landelijke Thuiszorg, een dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg, organiseert jaarlijks, i.s.m. VDAB 4 opleidingen tot verzorgende/zorgkundige in de 3 opleidingscentra te Wijgmaal, Herentals en Bilzen.

De cursisten van de opleidingscentra Wijgmaal en Herentals krijgen in juni een opleiding rond brandveiligheid en worden zo opgeleid tot mini-brandpreventieadviseurs


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Competenties anders inzetten, met steun van ESF

De veranderende maatschappij verplicht de leidinggevende in de thuiszorg om competenties anders te gaan inzetten: enerzijds die van de sturende werk...

Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Mantelzorgers op adem laten komen

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de taak van mantelzorgers haalbaar wordt en aantrekkelijk blijft? Dit was de vraag die De Morgen stelde aan een aantal...

Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Denk ook aan de verzorgenden in de thuiszorg!

CDenV-kamerlid Nathalie Muylle lanceert vandaag een voorstel tot aanpassing van de taken die een verzorgende/zorgkundige mag uitvoeren.

Terecht merkt mevrouw Muylle op dat zorgkundigen bepaalde handelingen niet mogen stellen, terwijl mantelzorgers en vrijwilligers dit zonder problemen kunnen. Het gaat b.v. om het toedienen van oogdruppeltjes, het nemen van de polsslag of bloeddruk.

“Zorgkundigen zijn de meest onderschatte beroepsgroep binnen de zorg, geef zorgkundigen dan ook het respect en de juridische bescherming die ze verdienen", stelt mevrouw Muylle.

Vanuit Landelijke Thuiszorg zijn we blij met het voorstel van mevrouw Muylle, en de erkenning en waardering die zij vraagt voor de beroepsgroep. We voegen er echter een belangrijke vraag aan toe: Vergeet niet de verzorgenden in de thuiszorg die in het verleden niet de mogelijkheid hadden om de functietitel van zorgkundige te verkrijgen.


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

19 cursisten starten de opleiding in Wijgmaal

19 cursisten starten de opleiding in Wijgmaal

De cursisten starten met bijzonder goede voornemens een opleiding polyvalent verzorgende/zorgkundige  bij Landelijke Thuiszorg

2017… een nieuw jaar, een nieuw begin!! Een gelegenheid om nieuwe, goede voornemens te maken.

19 cursisten namen dit jaar alvast wel zeer bijzondere voornemens! Ze willen graag zorgen voor, iets betekenen voor mensen,…

Hiervoor startten zij op 10 januari in Wijgmaal met een opleiding tot polyvalent verzorgende van Landelijke Thuiszorg.


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Extra rusthuisbedden zijn niet de enige remedie

Vanmorgen haalt de studie van VUB waarin wordt aangetoond dat er in Vlaanderen een nijpend tekort is aan rustoordbedden de pers.

Landelijke Thuiszorg begrijpt zeer goed dat er nood is aan meer capaciteit voor de woonzorgcentra. Er is echter ook nood aan het aanpakken van de redenen waarom mensen er voor kiezen om opgenomen te worden in een woonzorgcentrum, terwijl ze gevoelsmatig liefst van al thuis zouden willen blijven wonen met de nodige ondersteuning.


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Bieke, Romina en Dianne, 3 verzorgenden waren vandaag op de koffie bij minister Jo Vandeurzen

 

Bieke,  Romina en Dianne, allen zijn het verzorgenden van Landelijke Thuiszorg, een erkende dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg met meer dan 1.500 medewerkers.

Op de dag van de verzorgende gingen ze naar Brussel en voerden het  woord bij minister Jo Vandeurzen. 

Ze getuigden over hun werk.
Bieke als kraamverzorgende, Romina  als nachtverzorgende en  Dianne als verzorgende in een huis waar enkele  personen met een beperking zelfstandig wonen.

Ze namen het woord in naam van al hun collega’s om de minister wegwijs te maken in de rijkdom en veelzijdigheid van hun job: hoe leuk het soms is, hoe zwaar het soms is, hoe zij er in slagen om ook in zeer moeilijke en complexe zorgsituaties een vaste baken te zijn voor personen met zorg- en ondersteuningsnoden en hun mantelzorgers.


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |
Pagina 4 van 9Eerste   Vorige   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  Volgende   Laatste