Nieuws

Landelijke Thuiszorg is voortdurend in beweging met boeiende samenwerkingen,
nieuwe initiatieven en innoverende projecten.
Hier houden we jullie op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Denk ook aan de verzorgenden in de thuiszorg!

CDenV-kamerlid Nathalie Muylle lanceert vandaag een voorstel tot aanpassing van de taken die een verzorgende/zorgkundige mag uitvoeren.

Terecht merkt mevrouw Muylle op dat zorgkundigen bepaalde handelingen niet mogen stellen, terwijl mantelzorgers en vrijwilligers dit zonder problemen kunnen. Het gaat b.v. om het toedienen van oogdruppeltjes, het nemen van de polsslag of bloeddruk.

“Zorgkundigen zijn de meest onderschatte beroepsgroep binnen de zorg, geef zorgkundigen dan ook het respect en de juridische bescherming die ze verdienen", stelt mevrouw Muylle.

Vanuit Landelijke Thuiszorg zijn we blij met het voorstel van mevrouw Muylle, en de erkenning en waardering die zij vraagt voor de beroepsgroep. We voegen er echter een belangrijke vraag aan toe: Vergeet niet de verzorgenden in de thuiszorg die in het verleden niet de mogelijkheid hadden om de functietitel van zorgkundige te verkrijgen.


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

19 cursisten starten de opleiding in Wijgmaal

19 cursisten starten de opleiding in Wijgmaal

De cursisten starten met bijzonder goede voornemens een opleiding polyvalent verzorgende/zorgkundige  bij Landelijke Thuiszorg

2017… een nieuw jaar, een nieuw begin!! Een gelegenheid om nieuwe, goede voornemens te maken.

19 cursisten namen dit jaar alvast wel zeer bijzondere voornemens! Ze willen graag zorgen voor, iets betekenen voor mensen,…

Hiervoor startten zij op 10 januari in Wijgmaal met een opleiding tot polyvalent verzorgende van Landelijke Thuiszorg.


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Extra rusthuisbedden zijn niet de enige remedie

Vanmorgen haalt de studie van VUB waarin wordt aangetoond dat er in Vlaanderen een nijpend tekort is aan rustoordbedden de pers.

Landelijke Thuiszorg begrijpt zeer goed dat er nood is aan meer capaciteit voor de woonzorgcentra. Er is echter ook nood aan het aanpakken van de redenen waarom mensen er voor kiezen om opgenomen te worden in een woonzorgcentrum, terwijl ze gevoelsmatig liefst van al thuis zouden willen blijven wonen met de nodige ondersteuning.


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Bieke, Romina en Dianne, 3 verzorgenden waren vandaag op de koffie bij minister Jo Vandeurzen

 

Bieke,  Romina en Dianne, allen zijn het verzorgenden van Landelijke Thuiszorg, een erkende dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg met meer dan 1.500 medewerkers.

Op de dag van de verzorgende gingen ze naar Brussel en voerden het  woord bij minister Jo Vandeurzen. 

Ze getuigden over hun werk.
Bieke als kraamverzorgende, Romina  als nachtverzorgende en  Dianne als verzorgende in een huis waar enkele  personen met een beperking zelfstandig wonen.

Ze namen het woord in naam van al hun collega’s om de minister wegwijs te maken in de rijkdom en veelzijdigheid van hun job: hoe leuk het soms is, hoe zwaar het soms is, hoe zij er in slagen om ook in zeer moeilijke en complexe zorgsituaties een vaste baken te zijn voor personen met zorg- en ondersteuningsnoden en hun mantelzorgers.


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Dag van de verzorgende op 19 oktober

In naam van 1.500 verzorgenden : Bieke, Romina en Diane op de koffie bij minister Jo Vandeurzen

Bieke Romina en Diane, allen zijn het verzorgenden van Landelijke Thuiszorg, een erkende dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg met meer dan 1.500 medewerkers.

Vandaag, op de dag van de verzorgende maken we hen zichtbaar, en laten we hen zelf aan het woord bij minister Jo Vandeurzen.  


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Op weg naar meer duurzame verplaatsingen

Samen sterk, fiets naar het werk

Ons en Landelijke Thuiszorg, onder impuls van het Pendelfonds, moedigden de afgelopen 4 jaar hun medewerkers aan om zich duurzamer naar het werk te verplaatsen. 


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Mantelzorg: het is de ondersteuning door de lokale besturen die telt, niet louter de premie!

Mantelzorg: het is de ondersteuning door de lokale besturen die telt, niet louter de premie!

Vanmorgen in de media vinden we heel wat aandacht voor de mantelzorgpremie. Persyn (NVA) acht het niet billijk dat de hoogte van de premie varieert van 0 euro tot 900 euro en dat de voorwaarden om de premie te verkrijgen verschillend zijn. Hij pleit voor een harmonisering van de voorwaarden van de premies, met behoud van de bevoegdheid voor de lokale besturen.


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

De eerste schooldag

De eerste schooldag
1 september …. de eerste schooldag voor een enthousiaste groep mensen. Zij starten met hun opleiding tot Polyvalent Verzorgende en Zorgkundige.

20 mensen gaan voor een nieuwe wending in hun leven en zullen daarvoor een jaar studeren, op de schoolbanken zitten, toetsen doen, samenwerken en stage lopen.


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Buurtbewoners van Kortenaken tonen een warm hart voor de zorg!

Buurtbewoners van Kortenaken tonen  een warm hart voor de zorg!
In het kader van een project van Leader Hageland + zetten  Landelijke Thuiszorg, KVLV Vrouwen met Vaart en Landelijke Gilden samen stappen naar een vrijwilligerswerking rond de plaatselijke CADO’s.

Landelijke Thuiszorg kocht recent met de steun van  provincie Vlaams-Brabant een busje aan voor het vervoer van zorgbehoevenden van en naar de CADO's (kleinschalige dagopvang) in Kortenaken, Bekkevoort en Linter.

Landelijke Thuiszorg, KVLV Vrouwen met Vaart en Landelijke Gilden  zoeken vrijwilligers om met dit CADO-busje te rijden of in te springen als begeleider, boodschappen te doen voor zorgbehoevenden bij lokale producenten enzoverder.

Dat de buurtbewoners in Kortenaken een warm hart hebben voor de zorg werd snel duidelijk.Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Dementievriendelijke gidsen in ’t Stad’

Kyma* en de expertisecentra dementie van de provincie organiseren een opleiding voor Antwerpse stadsgidsen met tips voor het rondleiden van  personen met (jong)dementie.

In Vlaanderen zijn ze momenteel met 116.000: mensen met dementie.  Naar schatting 3000 a 12000 onder hen zijn jonger dan 65 jaar (jongdementie). Binnen de provincie Antwerpen bestaan er tal van initiatieven om jonge mensen met dementie en hun partners, kinderen, ouders, collega’s te ondersteunen en begeleiden (trajectbegeleiding, buddywerking, familiegroepen, dagcentra specifiek voor jonge mensen met dementie).

Lees de rest van dit artikel...
E-mail |
Pagina 4 van 9Eerste   Vorige   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  Volgende   Laatste