Nieuws

Landelijke Thuiszorg is voortdurend in beweging met boeiende samenwerkingen,
nieuwe initiatieven en innoverende projecten.
Hier houden we jullie op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

De eerste schooldag

De eerste schooldag
1 september …. de eerste schooldag voor een enthousiaste groep mensen. Zij starten met hun opleiding tot Polyvalent Verzorgende en Zorgkundige.

20 mensen gaan voor een nieuwe wending in hun leven en zullen daarvoor een jaar studeren, op de schoolbanken zitten, toetsen doen, samenwerken en stage lopen.


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Buurtbewoners van Kortenaken tonen een warm hart voor de zorg!

Buurtbewoners van Kortenaken tonen  een warm hart voor de zorg!
In het kader van een project van Leader Hageland + zetten  Landelijke Thuiszorg, KVLV Vrouwen met Vaart en Landelijke Gilden samen stappen naar een vrijwilligerswerking rond de plaatselijke CADO’s.

Landelijke Thuiszorg kocht recent met de steun van  provincie Vlaams-Brabant een busje aan voor het vervoer van zorgbehoevenden van en naar de CADO's (kleinschalige dagopvang) in Kortenaken, Bekkevoort en Linter.

Landelijke Thuiszorg, KVLV Vrouwen met Vaart en Landelijke Gilden  zoeken vrijwilligers om met dit CADO-busje te rijden of in te springen als begeleider, boodschappen te doen voor zorgbehoevenden bij lokale producenten enzoverder.

Dat de buurtbewoners in Kortenaken een warm hart hebben voor de zorg werd snel duidelijk.Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Dementievriendelijke gidsen in ’t Stad’

Kyma* en de expertisecentra dementie van de provincie organiseren een opleiding voor Antwerpse stadsgidsen met tips voor het rondleiden van  personen met (jong)dementie.

In Vlaanderen zijn ze momenteel met 116.000: mensen met dementie.  Naar schatting 3000 a 12000 onder hen zijn jonger dan 65 jaar (jongdementie). Binnen de provincie Antwerpen bestaan er tal van initiatieven om jonge mensen met dementie en hun partners, kinderen, ouders, collega’s te ondersteunen en begeleiden (trajectbegeleiding, buddywerking, familiegroepen, dagcentra specifiek voor jonge mensen met dementie).

Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Winnaars van wedstrijd Kraamzorg op de Goed Gevoel Ladies Fair

  Kraamzorg Landelijke Thuiszorg organiseerde op de Goed Gevoel Ladies Fair een wedstrijd. Je kon meedingen voor een mooi zwangerschapskleedje...

Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

15 jaar woningaanpassing

15 jaar woningaanpassing: meer dan 2.200 zorgbehoevenden kunnen langer thuis blijven wonen in een aangepaste woning! Al 15 jaar zet Landelijke Thuisz...

Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Verwenzorg, een succes!

Rode Kruis-Vlaanderen en Dag van de Zorg organiseerden

het Zorgverhaal van het Jaar in samenwerking met het Leuvens Instituut voor Gezondheidszorgbeleid van KU Leuven. Landelijke Thuiszorg deed mee aan deze wedstrijd en de jury selecteerde ons als een van de drie favorieten met het verhaal van onze 'Verwenzorg'!

Zorgverhaal van het jaar?

Onze verwenzorg is een prachtig voorbeeld van samenwerking tussen de thuiszorg en de residentiële zorg en dat is een gezamenlijke verdienste. Daarvoor wil ik u en uw medewerkers die de verwenzorg mogelijk maken van harte danken.

Lees hier op pagina 16 het verhaal dat is gepubliceerd in ‘InMotion’ het Dag van de Zorgmagazine.

Tijdens het Dag van de Zorgcongres op 15 maart wordt de winnaar bekendgemaakt. Wij zijn trots op onze nominatie en hopen natuurlijk dat wij winnen. Duimen maar!


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Vlaams symposium jongdementie in Turnhout

4 partners waaronder Kyma hebben de handen in elkaar geslagen om een symposium jongdementie te organiseren. Doel is jongdementie onder de aandacht bre...

Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Landelijke Thuiszorg maakt zich klaar voor de zorg van de toekomst

Landelijke Thuiszorg krijgt financiële steun vanuit ESF om gedurende 1 jaar een project uit te werken rond het opzetten van een geïntegree...

Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Landelijke Thuiszorg zet kraamzorg in de kijker

Landelijke Thuiszorg zet kraamzorg in de kijker

Mama’s die zonder complicaties in het ziekenhuis bevallen komen steeds sneller naar huis. Dit is niet enkel een maatschappelijke trend, maar past ook in het huidige ziekenhuisbeleid.

Maar hoe zit het dan met de pas bevallen mama’s en hun kindjes? Is er voldoende ondersteuning voor hen in de thuissituatie? In Vlaanderen kunnen jonge gezinnen ook een beroep doen op kraamzorg aan huis.
Deze zorg wordt in Vlaanderen opgenomen door de erkende diensten voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg, zoals Landelijke Thuiszorg. Landelijke Thuiszorg zag in het afgelopen jaar de vraag naar kraamzorg met 15% stijgen. 2.445 tevreden geholpen kraamgezinnen, dat willen we in de kijker plaatsen.Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Landelijke Thuiszorg verkiest meer zelfzorg voor het gehele gezin

Landelijke Thuiszorg verkiest meer zelfzorg voor het gehele gezin, boven 1 euro-maaltijden voor jonge kinderen!

In de media verscheen vandaag het bericht dat Vlaams minister van Armoedebestrijding Homans de 1 euromaaltijden uitrolt  over heel Vlaanderen. 22 van de 59 gemeenten die reageerden op haar eerdere oproep, krijgen een subsidie om hun project te realiseren. Daarmee kunnen kinderen tot 12 jaar in een kwetsbare situatie binnenkort in deze gemeenten terecht voor een gezonde warme maaltijd.

Bij Landelijke Thuiszorg, een erkende dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg, wil men niet alleen via de kinderen, maar vooral ook rechtstreeks de gezinnen in armoede ondersteunen. We willen de mogelijkheid bieden aan gezinnen om zelf te kunnen zorgen voor een betaalbare, gezonde en warme maaltijd voor het gezin, stelt Marleen Vanhees, directeur zorg bij Landelijke Thuiszorg.Lees de rest van dit artikel...
E-mail |
Pagina 5 van 9Eerste   Vorige   1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  Volgende   Laatste