Nieuws

Landelijke Thuiszorg is voortdurend in beweging met boeiende samenwerkingen,
nieuwe initiatieven en innoverende projecten.
Hier houden we jullie op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Dag van de verzorgende op 19 oktober

In naam van 1.500 verzorgenden : Bieke, Romina en Diane op de koffie bij minister Jo Vandeurzen

Bieke Romina en Diane, allen zijn het verzorgenden van Landelijke Thuiszorg, een erkende dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg met meer dan 1.500 medewerkers.

Vandaag, op de dag van de verzorgende maken we hen zichtbaar, en laten we hen zelf aan het woord bij minister Jo Vandeurzen.  


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Op weg naar meer duurzame verplaatsingen

Samen sterk, fiets naar het werk

Ons en Landelijke Thuiszorg, onder impuls van het Pendelfonds, moedigden de afgelopen 4 jaar hun medewerkers aan om zich duurzamer naar het werk te verplaatsen. 


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Mantelzorg: het is de ondersteuning door de lokale besturen die telt, niet louter de premie!

Mantelzorg: het is de ondersteuning door de lokale besturen die telt, niet louter de premie!

Vanmorgen in de media vinden we heel wat aandacht voor de mantelzorgpremie. Persyn (NVA) acht het niet billijk dat de hoogte van de premie varieert van 0 euro tot 900 euro en dat de voorwaarden om de premie te verkrijgen verschillend zijn. Hij pleit voor een harmonisering van de voorwaarden van de premies, met behoud van de bevoegdheid voor de lokale besturen.


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

De eerste schooldag

De eerste schooldag
1 september …. de eerste schooldag voor een enthousiaste groep mensen. Zij starten met hun opleiding tot Polyvalent Verzorgende en Zorgkundige.

20 mensen gaan voor een nieuwe wending in hun leven en zullen daarvoor een jaar studeren, op de schoolbanken zitten, toetsen doen, samenwerken en stage lopen.


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Buurtbewoners van Kortenaken tonen een warm hart voor de zorg!

Buurtbewoners van Kortenaken tonen  een warm hart voor de zorg!
In het kader van een project van Leader Hageland + zetten  Landelijke Thuiszorg, KVLV Vrouwen met Vaart en Landelijke Gilden samen stappen naar een vrijwilligerswerking rond de plaatselijke CADO’s.

Landelijke Thuiszorg kocht recent met de steun van  provincie Vlaams-Brabant een busje aan voor het vervoer van zorgbehoevenden van en naar de CADO's (kleinschalige dagopvang) in Kortenaken, Bekkevoort en Linter.

Landelijke Thuiszorg, KVLV Vrouwen met Vaart en Landelijke Gilden  zoeken vrijwilligers om met dit CADO-busje te rijden of in te springen als begeleider, boodschappen te doen voor zorgbehoevenden bij lokale producenten enzoverder.

Dat de buurtbewoners in Kortenaken een warm hart hebben voor de zorg werd snel duidelijk.Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Dementievriendelijke gidsen in ’t Stad’

Kyma* en de expertisecentra dementie van de provincie organiseren een opleiding voor Antwerpse stadsgidsen met tips voor het rondleiden van  personen met (jong)dementie.

In Vlaanderen zijn ze momenteel met 116.000: mensen met dementie.  Naar schatting 3000 a 12000 onder hen zijn jonger dan 65 jaar (jongdementie). Binnen de provincie Antwerpen bestaan er tal van initiatieven om jonge mensen met dementie en hun partners, kinderen, ouders, collega’s te ondersteunen en begeleiden (trajectbegeleiding, buddywerking, familiegroepen, dagcentra specifiek voor jonge mensen met dementie).

Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Winnaars van wedstrijd Kraamzorg op de Goed Gevoel Ladies Fair

  Kraamzorg Landelijke Thuiszorg organiseerde op de Goed Gevoel Ladies Fair een wedstrijd. Je kon meedingen voor een mooi zwangerschapskleedje...

Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

15 jaar woningaanpassing

15 jaar woningaanpassing: meer dan 2.200 zorgbehoevenden kunnen langer thuis blijven wonen in een aangepaste woning! Al 15 jaar zet Landelijke Thuisz...

Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Verwenzorg, een succes!

Rode Kruis-Vlaanderen en Dag van de Zorg organiseerden

het Zorgverhaal van het Jaar in samenwerking met het Leuvens Instituut voor Gezondheidszorgbeleid van KU Leuven. Landelijke Thuiszorg deed mee aan deze wedstrijd en de jury selecteerde ons als een van de drie favorieten met het verhaal van onze 'Verwenzorg'!

Zorgverhaal van het jaar?

Onze verwenzorg is een prachtig voorbeeld van samenwerking tussen de thuiszorg en de residentiële zorg en dat is een gezamenlijke verdienste. Daarvoor wil ik u en uw medewerkers die de verwenzorg mogelijk maken van harte danken.

Lees hier op pagina 16 het verhaal dat is gepubliceerd in ‘InMotion’ het Dag van de Zorgmagazine.

Tijdens het Dag van de Zorgcongres op 15 maart wordt de winnaar bekendgemaakt. Wij zijn trots op onze nominatie en hopen natuurlijk dat wij winnen. Duimen maar!


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Vlaams symposium jongdementie in Turnhout

4 partners waaronder Kyma hebben de handen in elkaar geslagen om een symposium jongdementie te organiseren. Doel is jongdementie onder de aandacht bre...

Lees de rest van dit artikel...
E-mail |
Pagina 5 van 9Eerste   Vorige   1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  Volgende   Laatste