Nieuws

Landelijke Thuiszorg is voortdurend in beweging met boeiende samenwerkingen,
nieuwe initiatieven en innoverende projecten.
Hier houden we jullie op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Bijzondere goede voornemens in de opleiding

 

2015… een nieuw jaar, een nieuw begin!

Een gelegenheid om nieuwe, goede voornemens te maken.
18 cursisten namen dit jaar alvast wel zeer bijzondere voornemens! Ze willen graag zorgen voor, iets betekenen voor mensen,… Hiervoor startten zij op 7 januari in Wijgmaal met een opleiding tot polyvalent verzorgende.


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Nieuw project in de thuiszorg bereidt ouderen voor om terug thuis te wonen

Sommige ouderen kunnen niet meer thuis wonen meteen na ontslag uit het ziekenhuis of bij acute problemen in de thuissituatie. Vaak is hun woning of de hulpverlening nog niet aangepast. Het project ‘Oriëntatie en OpvolgingsTraject Thuiszorg (OOTT)’ helpt deze ouderen om de zorg thuis te organiseren. 

“We vangen de mensen tijdelijk op in een OOTT-kamer,” vertelt projectcoördinator Sofie Van Hal. “Zo helpen we hen om nadien zo lang mogelijk, kwaliteitsvol thuis te wonen.” 

 


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Genieten in de kerstvakantie, met warme zorg


Genieten tijdens de kerstvakantie is ... een verwen-ochtend, speciaal voor enkele cliënten van CADO Merchtem. Samen met hun mantelzorgers, én enkele gasten met een speciale zorgbehoefte waren ze te gast op 29 december. Warme zorg, dichtbij de mensen, zo gaat dat bij Landelijke Thuiszorg.


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

16 nieuwe polyvalent verzorgenden – zorgkundige staan klaar om aan het werk te gaan in Vlaams-Brabant!

Op 9 december studeerden bij Landelijke Thuiszorg te Wijgmaal 16 personen af als polyvalent verzorgende/zorgkundigen. Deze diverse groep bestond u...

Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

5 jaar kraamzorg Landelijke Thuiszorg Kempen

 

In juni 2009 werd er in Herentals een extra regiokantoor Kraamzorg Landelijke Thuiszorg geopend. Dit als antwoord  op  het stijgende aantal hulpvragen rond de geboorte in deze regio.

Met een heel kleine ploeg van 2 gemotiveerde medewerkers en  5 kraamverzorgenden gingen we van start en al heel snel moesten we extra kraamverzorgenden aanwerven.

Mede dankzij projectwerking  ter ondersteuning van kwetsbare  (toekomstige ) gezinnen met kinderen, raakte kraamzorg ook gekend in de regio bij de kansarme gezinnen en steeg het aantal vragen voor kraamzorg aan huis enorm.Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

CADO Tildonk verwelkomt eerste cliënten

Op 5 december mochten we in Tildonk onze eerste cliënten verwelkomen.

CADO, het klinkt als een geschenk in de oren. CADO (Collectieve Autonome Dag Opvang) is speciaal bedoeld om zorgbehoevende personen dagopvang te bieden in een kleinschalige, huiselijk setting. 

In Tildonk betreft het een kleinschalige dagopvang in het mooie kader van de Engelenburcht. Landelijke Thuiszorg zal zo cliënten en mantelzorgers in Tildonk en omstreken nog beter ondersteunen. 


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Peuters en bejaarden ontmoeten elkaar in Villa Bomma in Merchtem

Peuters die opgevangen worden bij onthaalouders van Landelijke Kinderopvang in Merchtem gaan op 9 december op bezoek bij de zorgbehoevende bejaarden van Landelijke Thuiszorg in de CADO (Kleinschalige  Dagopvang) in Merchtem, voor deze gelegendheid omgedoopt tot Villa Bomma. Onder begeleiding van hun begeleiders en van een muziektherapeute zullen zij samen musiceren en plezier maken.


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Landelijke Thuiszorg start in Bilzen nieuwe opleiding polyvalent verzorgende-zorgkundige met 23 kandidaten

 

23 cursisten,  komende  uit Vlaanderen, Nederland, Duitsland en Polen, zijn op maandag in het opleidingscentrum van de Landelijke Thuiszorg te Bilzen gestart met de opleiding verzorgende/zorgkundige.  

Drie ervan staan hun mannetje tussen  20 vrouwen. Jong en oud(er) hebben de beste voornemens om van dit jaar een geslaagd jaar te maken voor iedereen.  

Na bijna een jaar intensief les volgen en stages lopen, hopen zij oktober 2015 hun attesten te behalen.

Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Geen uurtje langer slapen, maar een uurtje langer waken…

Landelijke Thuiszorg vraagt aandacht voor de nachtzorg in Vlaanderen!

Zondagmorgen 25 oktober draaien velen van ons zich nog eventjes lekker om in bed  en genieten van een extra uurtje slaap. De wijzer terugdraaien van 3u naar 2u in een weekend, geef toe: zalig! Maar niet voor iedereen.

Landelijke Thuiszorg wil een hart onder de riem steken van de medewerkers die in de nacht van 24 oktober een uurtje langer werken, met name in de nachtzorg.


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |

Landelijke Thuiszorg vraagt aandacht voor de kraamzorg in Vlaanderen!

Mama’s die zonder complicaties in het ziekenhuis bevallen, moeten binnenkort een halve dag vroeger naar huis. We hoorden het nieuws vandaag in de media in het kader van de besparingsvoorstellen van de regering voor de ziekteverzekering.

Voor vele mama’s klinkt het wellicht niet geruststellend in de oren. Misschien zijn ze onwennig omdat het een eerste kindje betreft. Misschien ook zijn ze ongerust omdat er al kleine kindjes in het gezin zijn, en de te verwachten drukte bij thuiskomst afschrikt.


Lees de rest van dit artikel...
E-mail |
Pagina 8 van 9Eerste   Vorige   3  4  5  6  7  [8]  9  Volgende   Laatste