Gastopvang

Je bent jong of oud, samen of alleen. Je hebt een beperking, of je hebt zorg nodig.
Je hebt behoefte aan sociaal contact, en je wil je dag nuttig invullen, maar je kan niet altijd terecht bij je familie. Dan ben je welkom in een gastgezin, of op een zorgboerderij.

Wat doen wij voor jou?

Gastopvang is een kleinschalige vorm van dagopvang.

OPVANG IN EEN GASTGEZIN

Je gaat op bezoek in een huiselijke omgeving waar de gastvrouw of -heer je met persoonlijke aandacht ontvangt. Of je nu af en toe op bezoek gaat, of een of meerdere keren per week, het gastgezin zorgt voor aangepaste activiteiten binnen of buitenshuis.

OPVANG OP EEN ZORGBOERDERIJ

Op een zorgboerderij leef en werk je mee op het ritme van het land- of tuinbouwgezin. Je draagt mee zorg voor de dieren en planten, of helpt met andere activiteiten.

Wij engageren ons om je de meest gepaste hulp aan te bieden. Wanneer wij jou niet kunnen helpen, zoeken we samen naar een gepaste oplossing.

Hoeveel kost het?

Je betaalt een bijdrage van €2,50/uur voor de opvang in een gastgezin.
De opvang in een zorgboerderij is gratis.

Waar vind je ons?

Wij bieden gastopvang in de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant, Limburg en een deel van Oost-Vlaanderen. 

Wij werken samen

Onze zorg begint daar waar jij het niet meer zelf kan. We delen onze professionele zorg met anderen. We willen een aanvulling zijn op de bestaande zorg door mantelzorgers (partner, familie, vriend,...) en andere professionele hulpverleners (huisarts, verpleging, maatschappelijk werk,...). We werken samen in wederzijds respect en vertrouwen.

De zorgboerderijen worden begeleid en ondersteund door Steunpunt Groene Zorg.

Landelijke Thuiszorg is partner van vzw Ons Zorgnetwerk. Dit is een vereniging van mantelzorgers en gebruikers van thuiszorgdiensten.

Wij helpen met een waaier van diensten

Gezinszorg

Dagopvang CADO

PVF

Poetshulp